Vacante cu avionul sau autocarul in Turcia Gaseste pachetul potrivit pentru sejurul tau All Inclusive!

Conditii de calatorie Turcia 2021-2022 in timpul pandemiei COVID-19

Conditii de intrare in Turcia

1. Turistii peste 12 ani impliniti trebuie sa prezinte la imbarcare/intrarea in Turcia unul dintre urmatoarele documente:

a) rezultat negativ in engleza al unui test antigen COVID-19 prelevat de o unitate medicala cu cel mult 48 ore inaintea intrarii in Turcia;

b) rezultat negativ in engleza al unui test RT-PCR COVID-19 prelevat de o unitate medicala cu cel mult 72 ore inaintea intrarii in Turcia;

c) certificat de vaccinare completa impotriva COVID-19 - schema finalizata cu cel putin 14 zile inaintea intrarii in Turcia;

d) vindecarea de COVID-19 (rezultat pozitiv in engleza al unui test RT-PCR COVID-19 SAU adeverinta emise de o unitate medicala, ambele de cel mult 6 luni si cel putin 28 zile inaintea intrarii in Turcia).

2. Toti turistii care calatoresc in Turcia trebuie sa prezinte la imbarcare/granita codul QR obtinut in urma completarii formularului de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/.

3. Utilizarea mijloacelor de transport si accesul in spatiile de cazare sunt conditionate de codul de identificare unic - HES Code. Acesta poate fi obtinut de cetatenii straini prin aplicatia „Hayat Eve Sığar”, disponibila in App Store si Google Play SAU prin trimiterea unui SMS de forma „HES (spatiu) Cetatenie (spatiu) Serie pasaport (spatiu) anul nasterii (spatiu) nume de familie”. Exemplu: „HES ROM 0555551112 1992 POPESCU”. Aceste SMS se trimite la 2023 doar de pe un numar din reteaua mobila turca.

4. Toti turistii romani au nevoie de pasaport valabil cel putin 150 zile la momentul intrarii in Turcia, cu minim o fila goala pentru aplicarea vizei gratuite.

Conditii de revenire in Romania din Turcia

Turcia se afla in zona rosie. Poti citi conditiile de intrare in Romania la retur aici.

 

Conditiile de mai sus sunt preluate pe 20.12.2021, de pe site-urile oficiale MAE - Conditii de calatorie Turcia si CNSCBT - Lista state dupa risc epidemiologic. Pentru date actualizate la zi, iti recomandam sa te informezi doar din surse oficiale si sa verifici intotdeauna informatiile primite din mass media si social media.