Vacante cu avionul in Spania Gaseste pachetul si viziteaza cea mai calda destinatie europeana

Conditii de calatorie Spania 2021-2022 in timpul pandemiei COVID-19

Conditii de intrare in Spania

1. Toti turistii care se deplaseaza in Spania trebuie sa prezinte la imbarcare codul QR obtinut in urma completarii formularului privind starea de sanatate din aplicatia Spain Travel Health sau de pe pagina https://www.spth.gob.es.

2. Turistii romani care au implinit varsta de 12 ani trebuie sa prezinte la imbarcarea catre Spania certificatul european digital COVID care sa ateste una dintre urmatoarele situatii:

a) vaccinarea completa impotriva COVID-19, de la care au trecut minim 14 zile (este necesara doza booster daca au trecut mai mult de 270 zile de la schema completa);

b) vindecarea de COVID-19 (rezultat pozitiv al unui test antigen sau RT-PCR COVID-19 prelevat de o unitate medicala cu intre 11-180 zile inaintea intrarii in Spania);

c) rezultat negativ al unui test antigen COVID-19 prelevat de o unitate medicala autorizata cu cel mult 48 ore inaintea intrarii in Spania;

d) rezultat negativ al unui test RT-PCR COVID-19 prelevat de o unitate medicala autorizata cu cel mult 72 ore inaintea intrarii in Spania.

3. Turistii romani se pot deplasa in orice stat UE cu carte de identitate valabila sau pasaport valabil (obligatoriu pasaport pentru persoanele sub 14 ani sau care nu detin carte de identitate valabila).

 

Conditii de revenire in Romania din Spania

Incepand cu 01.02.2022, s-au eliminat listele colorate! Poti citi conditiile de intrare in Romania la retur aici.


Conditiile de mai sus sunt preluate pe 28.02.2022 de pe site-urile oficiale MAE - Conditii de calatorie SpaniaSpania - Conditii calatorie COVID-19CNSCBT - Lista state dupa risc epidemiologic. Pentru date actualizate la zi, iti recomandam sa te informezi doar din surse oficiale si sa verifici intotdeauna informatiile primite din mass media si social media.