Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Cazari in cele mai cunoscute zone din Italia Alege destinatia preferata
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Data plecare
Data intoarcere

Conditii de calatorie Italia 2021-2022 in timpul pandemiei COVID-19

Conditii de intrare in Italia

1. Toti turistii care calatoresc in Italia trebuie sa prezinte la imbarcare dovada completarii formularului de pe https://app.euplf.eu.

2. Turistii adulti care s-au aflat in România în ultimele 14 zile trebuie sa prezinte la îmbarcare un Certificat European Digital COVID-19 care atestă una din situațiile următoare:

  • a) vaccinarea completa impotriva COVID-19 - minim 14 zile de la ultima doza (este necesara doza booster daca au trecut mai mult de 270 zile de la schema completa);
  • b) vindecarea de COVID-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrisă în urma infecției cu SARS-CoV-2.

3. SUPLIMENTAR, turistii peste 6 ani trebuie sa prezinte la imbarcare OBLIGATORIU rezultatul negativ al unui test antigen prelevat cu cel mult 24 ore inainte de intrarea in Italia sau un test RT-PCR COVID-19 prelevat cu cel mult 48 ore înainte de intrarea in Italia.

4. Turistii romani se pot deplasa in orice stat UE cu carte de identitate valabila sau pasaport valabil (obligatoriu pasaport pentru persoanele sub 14 ani sau care nu detin carte de identitate valabila).

Conditii de revenire in Romania din Italia

Incepand cu 01.02.2022, s-au eliminat listele colorate! Poti citi conditiile de intrare in Romania la retur aici.


Conditiile de mai sus sunt preluate pe 28.02.2022 de pe site-urile oficiale MAE - Conditii de calatorie ItaliaGuvernul Italiei - Conditii calatorie COVID-19 si CNSCBT - Lista state dupa risc epidemiologic. Pentru date actualizate la zi, iti recomandam sa te informezi doar din surse oficiale si sa verifici intotdeauna informatiile primite din mass media si social media.