Insula Zakynthos

Intre mit si realitate

Zakynthos este o insula din Marea Ionica renumita pentru plajele extraordinare si viata de noapte intensa. Imediat cum ajungi pe insula vei simti o energie diferita, vei simti ca ai pasit pe un taram magic.

In anii 1600 inainte de Hristos, Zakynthos, fiul lui Dardanus, regele Frigiei( o regiune istorica a Asiei Mici-azi Turcia) a purtat o lupta intensa cu Ulysees, pentru a fi regele insulei. Primul lucru pe care l-a facut dupa ce a ajuns rege, a tinut un festin urias in cinstea lui Zeus, iar Zeus i-a rasplatit insula cu cele mai frumoase privelisti.

Inainte sa iti alegi sejurul in Zakynthos, ar trebui sa stii ca o cursa charter dureaza in jur de 2 ore, iar cu masina sunt aproximativ 1300 de km din Bucuresti si faci aproape o zi.

Pe aceasta insula se afla o plaja foarte renumita si anume Navagio Beach. Ea este in top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Foarte mult timp a ramas nedescoperita fiindca valurile in zona erau foarte mari, iar aceasta plaja era inconjurata de ceata. Se spune ca insusi Zeus isi petrecea timpul acolo si se relaxa. E bine de stiut ca accesul la aceasta plaja se face doar de pe mare. Acolo vei gasi o plaja cu un nisip alb, stralucitor si fierbinte. Marea are un albastru fabulos si te vei inclina in fata maretiei ei data si de stancile uriase ce o inconjoara.

Ce ar mai trebui sa vezi neaparat ar fi broscutele  testoase Caretta Caretta. Acestea sunt cele mai broaste testoase din lume. Cu trecerea timpului ele s-au mai micsorat, insa pe vremuri, erau mijlocul de transport preferat al lui Poseidon. Atunci cand vei vedea o broasca testoasa Caretta Caretta sa iti pui o dorinta si sa inchizi ochii fiindca se va indeplini.

Capitala insulei Zakynthos este orasul Zante. Portul sau gazduieste foarte multe ambarcatiuni luxoase, iar restaurantele din zona se intrec in mancaruri pescaresti delicioase. Daca ajungi pe seara, Taverna Spartakos este locul potrivit pentru a cina. Delecteaza-te cu mancaruri precum souvlaki, giros sau peste proaspat.

Insula Zakynthos are foarte multe plaje si toate sunt diferite. Unele sunt rustice, altele sunt moderne, insa toate te vor lasa placut surprins.

Legenda spune ca intr-un sejur de 7 zile nu ai timp sa vizitezi toata insula si ca te mai gandesti sa revii si a doua oara. Eu te provoc sa distrugi acest mit si sa imi povestesti despre incursiunea ta pe magica insula Zakynthos.

3 hoteluri la care sa te cazezi si sa te simti minunat